Bekijk een willekeurige BNer

BNers Boeken

Vind informatie over een BNer. Op de profielen kun je de laatste Tweets, laatste facebook-posts zien, naar muziek luisteren en vind veel meer info naarmate de website uitgebreid wordt.

bartchabot

Chabot werd van de hbs verwijderd maar rehabiliteerde zich door via mulo en havo alsnog het diploma atheneum A te behalen op het Aloysius College. Na de militaire dienst studeerde hij een jaar Nederlandse taal- en letterkunde aan de Leidse universiteit, maar maakte deze studie niet af.

Chabot is, naast zijn dichtwerkzaamheden ook regelmatig in het theater te zien, vroeger met Jan Mulder en Remco Campert, later met Herman Brood en Jules Deelder. Hij brengt singles en cd's uit en was vaste deelnemer aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. In 2005 schreef hij de tekst voor het Groot Kinderdictee en was hij beste "prominente Nederlander" van de deelnemers aan het Groot Dictee. In 2014 schreef hij ook de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Tevens werd Bart Chabot de slimste Nederlander in het televisieprogramma De Slimste Mens (2006).

georginaverbaan
Georgina Verbaan is een duizendpoot en is actrice, zangeres, presentatrice en columniste. Tijdens haar middelbare schoolperiode speelt Georgina Verbaan vier jaar lang bij jeugdtheater Rabarber. Wanneer ze haar mavo heeft afgerond vindt ze zichzelf te jong voor de toneelschool en besluit ze te gaan werken als serveerster. In dezelfde periode doet ze een screentest bij Joop van den Ende voor de rol van Kim in Goede tijden slechte tijden. Angela Schijf krijgt uiteindelijk deze rol toegewezen. Bij de tweede screentest in 1997 voor de rol van Hedwig is het wel raak.